Slideshow image Slideshow image Slideshow image
Previous Next
Ο τόπος μας

 

Η Γέρα μια όμορφη και πλούσια περιοχή του νησιού της Λέσβου, με τα ατέλειωτα βουνά ελαιώνων που αντικατοπτρίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα ασημένια νερά του κόλπου της Γέρας, ενός από τους πιο γραφικούς κόλπους της υδρογείου όπως έχει χαρακτηριστεί.

Κρυμμένος καλά στην αγκαλιά της Γέρας,ο Τεπές ( Κορυφή). Κατάφυτο δάσος από το βλογημένο δέντρο της ελιάς, έξι χωριά μοναδικά είναι σαν εκλεκτή καρποί αυτού του ελαιώνα.

Αυτές είναι λίγες λέξεις που καλούνται να μεταδώσουν την εικόνα από το φυσικό περιβάλλον όπου ζούμε και δραστηριοποιούμαστε εδώ και δώδεκα χρόνια. Στο οικογενειακό μας αγρόκτημα καλλιεργούμε δυο χιλιάδες αιωνόβια ελαιόδεντρα με μια συνεχώς αυξανόμενη παράγωγη, εκτός από την παραγωγή ελαιολάδου δώσαμε περισσότερο έμφαση στο ίδιο τον καρπό της ελιάς.

Από τα τέλη του 2006 άρχισε και λειτουργεί η καινούργια μονάδα παραγωγής και επεξεργασίας βρώσιμων ελιών. Η μονάδα έχει στηθεί μέσα σε ένα παραδοσιακό ελαιόκτημα και εφαρμόστηκαν οι πιο σύγχρονες προδιαγραφές για την λειτουργία της.

Η παραγωγική διαδικασία που ακολουθείτε είναι ο παραδοσιακός τρόπος παραγωγής βρώσιμων ελιών , από διάφορες συνταγές που μεταδίδονται από γενιά σε γενιά. Η συνθήκες που παράγεται το προϊόν μας άλλα και η καλλιεργητικές τεχνικές που εφαρμόζονται δίνουν γεύση μοναδική και ιδιαίτερη.

Εμείς αυτό που κάνουμε με αγάπη είναι να εφαρμόζουμε τις πιο άπλες παραδοσιακές και φυσικές μεθόδους κατά την διαδικασία της μεταποίησης αλλά και της συσκευασίας. Και αυτή την στιγμή έχουμε φτάσει εκτός από την ελιά σε άλμη να διαθέτουμε στην αγορά και τα παρακάτω προϊόντα πράσινες ελιές, ξιδάτες, ελιές με μπούκοβο, δαμαστές και τσακιστές ελιές , πάστα ελιάς σε τρεις γεύσεις.

Αυτές η λίγες γραμμές έχουν σκοπό να βοηθήσουν μια προσπάθεια αναγέννησης και καταξίωσης της Γέρας. Νιώσαμε την υποχρέωση ότι έπρεπε να αναδείξουμε τον τόπο μας και αυτό κάνουμε.